Bij D&S is een dak reinigen meer dan
enkel afspuiten met water en hoge druk!

Waarom laat u best uw dak reinigen?

Vuil en vooral mossen op de dakbekleding kunnen de afvoer van regenwater bemoeilijken en zelfs waterinzijpeling en waterschade tot gevolg hebben. Een risico dat u gemakkelijk kan vermijden door uw dak te laten reinigen of ontmossen.

Wanneer u voor D&S renovatiewerken uit Zulte (Oost-Vlaanderen) kiest om uw dak te reinigen of te ontmossen, bent u zeker van een deskundige aanpak en een duurzaam resultaat. Bij ons moet u immers geen half werk en een snelle dakreiniging met water en hoge druk of met een vuilfrees verwachten, maar wel een doordachte aanpak aangepast aan uw type dak!

Leien dak reinigen en verven

Bij leien daken analyseren we eerst de huidige staat van de leien voor we starten met de dakreiniging. Wanneer de leien te oud of broos zijn of verteerd door mossen en algen, is het immers eerder aangewezen om deze te vervangen door nieuwe dakbedekking en zal reiniging niet volstaan om u een betrouwbaar dak te garanderen.

En die garantie nemen we zeer ernstig. Daarom komen we altijd eerst ter plaatse om de huidige staat van uw dak te controleren en krijgt u steeds een eerlijk advies.

Wanneer de kwaliteit van de leien wel volstaat, gaan we uw dak reinigen met lage druk en stoom. Vervolgens spoelen we het volledige dak nog een keer na zodat alle onzuiverheden zeker verwijderd zijn. Op de gereinigde leien brengen we vervolgens ook een anti-moslaag aan om mosvorming ook in de toekomst aanzienlijk te verminderen. Tenslotte plaatsen we nog 2 kruiselingse lagen beschermende leienverf voor een resultaat dat jaren meegaat.

Dakpannen reinigen en verven

Bij een pannen dak hangt de aard van de vervuiling sterk af van het type pan dat als dakbekleding werd gebruikt. Om de structuur en stevigheid van de verschillende soorten pannen (sneldek betonpannen, tegelpannen, glazuurpannen, kleipannen,…) niet aan te tasten, kiezen we bij D&S renovatiewerken ook hier voor een niet-agressieve techniek met stoom en lage druk. Ook wanneer we een pannen dak reinigen, spoelen we na en brengen we een anti-moslaag en eventueel ook een bijkomende hydrofuge, waterafstotende beschermlaag aan.

Dakgoten uitkuisen

Wanneer we bij D&S een dak reinigen, worden de dakgoten uiteraard niet vergeten. Ook deze kuisen we meteen voor u uit én we ruimen nadien ook alles netjes op.

Wanneer we de dakgoten uitkuisen, kijken we meteen hun waterdichtheid na. Ook wanneer er herstellingen aan de hang- of bakgoot nodig zijn, kan u op ons rekenen. Onze vakmannen beschikken namelijk ook over de nodige vakkennis om zink- en koperwerken aan dakgoten uit te voeren.

Dakreiniging: echt een zichtbaar verschil?

Ontdek zelf hoeveel beter een dak er kan uitzien na een professionele dakreiniging door D&S. We hebben hier alvast enkele voor-en-na foto's verzameld.

Overtuigd dat ook uw dak een grondige schrobbeurt kan gebruiken? Een berichtje via het contactformulier volstaat om de dakreinigingsspecialisten van D&S renovatiewerken uit Zulte (Oost-Vlaanderen) uit te nodigen voor een gratis plaatbezoek. We komen gratis en vrijblijvend ter plaatse in heel Vlaanderen om de staat van uw dak en de geschikte reinigings- of ontmossingstechniek met u te bespreken. En binnen de 14 dagen al mag u een duidelijke offerte verwachten!

Tot binnenkort?